Ændr børneværelsets look med en ny version af barnets seng

Posted by Morten Dahr Hansen on september 18, 2013
Senge, Soveværelse
Trænger dit barn til en ny seng (foto sengespecialisten.dk)

Trænger dit barn til en ny seng (foto sengespecialisten.dk)

Man skal ikke åbne mange boligmagasiner for at opdage, at det er de helt små ting, der gør den helt store forskel for et rums overordnede fremtoning. Det værende sig en plakat i sarte nuancer, puder med dyremotiver, farverige lys, nips fra rejser – og så videre.

Det samme gør sig gældende på børnenes værelser, der ofte overses i indretningen, selvom det igen kræver et ganske lille indsats at ændre rummet radikalt. Start fx med barnets seng.

Puder, sengetæppe, sengetøj, bamser = helt ny seng

Ved at udskifte sengetøjet med noget nyt i en lækker farve, som barnet måske selv har været med til at vælge, er du allerede nået langt. Kombiner det nye sengetøj med en masse puder, der udover at se fint ud, er rigtig hyggeligt for barnet at opholde sig i, f.eks. når der skal læses godnathistorie, spilles på iPad eller lignende aktiviteter, som børn ynder.

Afslut med en sengetæppe, der altid vil få en seng til at fremstå mere ryddelig og indbydende. Også her er det en god ide at gå efter nogle farve eller et mønster, barnet kan lide.

Tag eventuelt i IKEA eller på loppemarked og find en ny sengelampe til at fuldende sengens færdige look. Du vil opdage, at de små forandringer har gjort en kæmpe forskel. Ikke kun udseendemæssigt, men også for dit barns lyst til at opholde sig i rummet.

Børn går nemlig også op i, når ting er pæne og ryddelige, og er de det, viser det sig tit, at barnet i højere grad end tidligere trækker ind til sig selv for at lege i stedet for at slæbe legetøj og kammerater med ind i stuen. Til stor glæde for forældre, der er trætte af at rydde op.

Går du hele vejen, vil en ny farve på væggen – der måske i højere grad matcher barnets alder (… lyserødt er skønt til nyfødte piger, men når de bliver ældre, vil de typisk gerne have noget andet. F.eks. gul eller lilla – spørg dit barn til råds om farvevalg) Lav en endvidere en lille billedvæg af venner, bedsteforældre og søskende. Den slags nyder børn at kigge på.

Find en ny seng her

Tags: , , , , ,

1 Comment to Ændr børneværelsets look med en ny version af barnets seng

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *